Regler og rutiner

Aktivitetsskolen grønn logo (stor)

Furuset AKS og Furuset skole har samme ordensregler.

Elevene skal vise alminnelig god oppførsel, herunder

• behandle medelever, ansatte og andre som elevene møter i skolehverdagen/ AKS med respekt uansett kjønn, nasjonalitet, religion, livssyn, seksuell orientering m.m.
  • rette seg etter beskjeder fra skolens ansatte
  • bidra til et godt læringsmiljø
  • ta godt vare på skolens/AKS eiendeler
  • vise nettvett og følge skolens regler for bruk av mobiltelefoner, datautstyr og digitalutstyr:
  • det skal ikke skrives negativt om, eller legges ut bilder av medelever, på sosiale medier
  • Du skal ikke ta noe som ikke er ditt
  • mobbing skal ikke forekomme
  • vi bruker ikke stygge ord
  • vi rydder alltid opp etter oss etter en lek
  • Vi løser konflikter gjennom dialog, ikke med vold og stygg språkbruk
  • Vi går inne

Henting på AKS/Inn- og utkrysning:

• Vi har morgenåpent på AKS bare for barn med heldagsplass/ 100% plass.
  • Dørene åpnes klokken 07:30. Foreldre må komme og levere barnet inne på basen.
    De barna som går alene må få beskjed av foresatte om å gå inn på basen for å krysse
    seg inn.
  • Det er kun barna som er krysset inn hos oss på morgenåpent vi har ansvar for.
    OBS: Barn som oppholder seg i skolegården på morgenen er der på eget ansvar.
  • Ved overgang skole/AKS, vil en AKS ansatt komme for å hente barna i klasserommet.
  • Den AKS ansatt tar et opprop og krysser inn alle barn som går på AKS.
  • Når barna går hjem eller hentes skal det gis beskjed til en ansatt på AKS, som krysser ut
    barnet. Hvis barnet går hjem alene skal beskjed sendes i skriftilg form (sms) til basen. Alle avtaler inngås direkte med AKS ansatte.

regler

Mobilbruk i AKS tiden

Dette må du vite:

Barna har ikke lov til å bruke egen mobil eller mobilklokke for å ringe hjem og gjøre egne avtaler.
Mobilen skal være skrudd av og ligge i sekken frem til barnet slutter på AKS.
Ved brudd på regler, vil mobiltelefonen eller mobilklokke tas inn av en AKS ansatt. Mobilen/ mobilklokke gis tilbake når barnet skal hjem. Ved brudd på dette gjentatte ganger, må foresatte komme for å hente mobilen/ mobilklokke.

NB:AKS har ikke ansvaret for barna før innkryssing eller etter utkryssing!